skórka pomarańczowa kandyzowana

skórka pomarańczowa kandyzowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    8 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • woda

    3/4 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - skórka pomarańczowa kandyzowana foto
Pomarańcze sparzyć.Obrać.Wyciąć białą warstwę.Skórke pokroić w małą kostkę.Włożyć do garnka z wodą.Dodać cukier.Wymieszać.
Krok 2 - skórka pomarańczowa kandyzowana foto
Gotować przez około 10 min. mieszając.Gorącą przekładać do słoiczków.
Krok 3 - skórka pomarańczowa kandyzowana foto
Utawiać do góry dnem.Rewelacyjna do ciast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pajbek

19.05.2013 17:56
Przydatny przepis :-)

Ewelina47

21.01.2013 21:27
do piernika idealna

SmacznaPyza

12.12.2012 14:31
a ja się z Wami nie zgodzę - smażę skórki od lat i też nie ścinam albedo ani nie obgotowuję - moczę jednak przez 24 godziny często zmieniając wodę i nigdy moje skórki nie były gorzkie.

Henryka2

09.12.2012 22:37
Jak zwykle,zdjęcie na którym nie widać potrawy. Zgadzam się z Habibi Cuisine,to się nie może udać bez obgotowania skórek i wycięcia białej części. I 10 minut ma wystarczyć na usmażenie się skórek?! Na co, przecież ta nie obgotowana skórka nawet nie zmięknie.Przepis bezwartościowy.Nie polecam nikomu.

dianix

09.12.2012 21:30
skórka idealna do sernika

gosia56

09.12.2012 19:30
Kiedyś robiłam podobnie.

Habibi

09.12.2012 19:02
Ze skórki nie odcinasz albedo przed smażeniem w cukrze i nie obgotowujesz? Skórki będą bardzo gorzkie...

Szefowica

09.12.2012 17:43
przepis się przyda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat