Skórka pomarańczowa kandyzowana

Skórka pomarańczowa kandyzowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka pomarańczowa

    25 dag
  • cukier

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Skórka pomarańczowa kandyzowana foto
Obrane z pomarańczy skórki zalać na 12 godzin zimną wodą. Następnie wodę odlać, wlać świeżą, zagotować, odlać. Czynność tę powtórzyć co najmniej 3 razy.
Krok 2 - Skórka pomarańczowa kandyzowana foto
W oddzielnym garnku ugotować syrop z 2 szkl wody i 25 dag cukru,
Krok 3 - Skórka pomarańczowa kandyzowana foto
Włożyć skórki i gotować 1/2 godziny, zdjąć ognia i pozostawić na 12 godzin. Następnie skórki wyjąć z syropu. Do syropu wsypać pozostały cukier i gotować do gęstości, następnie włożyć skórki i gotować aż będą szkliste.
Krok 4 - Skórka pomarańczowa kandyzowana foto
Wyjąć widelcem na talerz i osuszyć w ciepłym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

31.10.2013 18:13
nie ma to jak domowa skórka pomarańczowa, super

IKrakowianka

05.12.2011 21:30
Mysiunia- nie czuć goryczki, ponieważ skórka jest kilka razy obgotowywana za każdym razem w świeżej wodzie :)

teresa18

04.12.2011 19:54
muszę koniecznie je zrobić

Misiabe

04.12.2011 13:06
W sam raz do wypieków :)

stokrotka

04.12.2011 12:10
świetny dodatek

Mysiunia

04.12.2011 09:07
i nie czuć smaku goryczki? Bardzo fajny przepis! :)

ziutula

04.12.2011 01:44
świetne do wielu potraw, lubie też je podjadac....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat