Skórka pomarańczowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    3 szt
  • cytryna

    1 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • woda

    3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze i cytrynę sparzamy wrzątkiem i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owoce cienko obieramy ze skórki tak aby jak najmniej było białej warstwy pod skórką. Skórki kroimy w małą kostkę, zalewamy 1,5 szklanki gorącej wody i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie wodę odlewamy, wlewamy znowu 1,5 szklanki gorącej wody , wsypujemy cukier i gotujemy 30 minut. Skórki powinny być szkliste a większość woda wyparować. Gorące skórki wkładamy do suchych i czystych słoików , zakręcamy słoiki i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do wystygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat