Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka pomarańczowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 3 szt
cytryna 1 szt
cukier 1,5 szkl
woda 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka pomarańczowa

Pomarańcze i cytrynę sparzamy wrzątkiem i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owoce cienko obieramy ze skórki tak aby jak najmniej było białej warstwy pod skórką. Skórki kroimy w małą kostkę, zalewamy 1,5 szklanki gorącej wody i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie wodę odlewamy, wlewamy znowu 1,5 szklanki gorącej wody , wsypujemy cukier i gotujemy 30 minut. Skórki powinny być szkliste a większość woda wyparować. Gorące skórki wkładamy do suchych i czystych słoików , zakręcamy słoiki i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do wystygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak