Skórka pomarańczowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    3 sztuki
  • cukru

    1 szklanka
  • wody

    3/4 szklanki
  • cukru waniliowego

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pomarańcze obrać ze skórki. Skórkę pokroić w kosteczkę i zalać wodą. Wstawić do lodówki na dobę. Kolejnego dnia wodę w której moczyła się skórka pomarańczowa wylać i wlać świeża wodę. Do garnka wlać 3/4 szklanki wody oraz cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Następnie odcedzić skórkę pomarańczową i przełożyć do gotującego się syropu. Gotować około 20-30 minut. Często mieszając. Przełożyć do słoiczków i zakręcić nakrętkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat