Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka pomarańczowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 3 sztuki
cukru 1 szklanka
wody 3/4 szklanki
cukru waniliowego 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka pomarańczowa

Pomarańcze umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pomarańcze obrać ze skórki. Skórkę pokroić w kosteczkę i zalać wodą. Wstawić do lodówki na dobę. Kolejnego dnia wodę w której moczyła się skórka pomarańczowa wylać i wlać świeża wodę. Do garnka wlać 3/4 szklanki wody oraz cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Następnie odcedzić skórkę pomarańczową i przełożyć do gotującego się syropu. Gotować około 20-30 minut. Często mieszając. Przełożyć do słoiczków i zakręcić nakrętkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak