Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka kandyzowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 6 szt.
cukier 25 dag.
woda 250 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka kandyzowana

Pomarańcze myjemy,sparzamy wrzątkiem.Obieramy.Ze skóry odcinamy jej białą część.Kroimy w kostkę lub cienkie paski.Wodę zagotowujemy z cukrem.Dodajemy skórkę.Podgrzewamy mieszajac na małym ogniu przez około 35 min.Następnie przekładamy do czystych słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.06.2013 11:17
fajny dodatek do deserow :)
fotoviderek 01.06.2013 07:50
Dobrze mieć w zapasie. Pycha :)
wiola333 22.04.2013 09:12
bardzo smacznie
dianix 09.04.2013 21:01
jest przydatna
malinka83 11.03.2013 15:30
rewelacja pyszne
Bernadeta1 10.02.2013 11:59
dawno nie robiłam a warto
pierniczkowo 31.01.2013 10:36
uwielbiam taką skórkę, można ją później wykorzystać na wiele sposobów:)
mic 29.01.2013 22:14
tez taka robilem nie raz i robie
cooleczka 29.01.2013 16:51
bardzo się przydaje w kuchni, zwłaszcza w okresie świątecznym
Jodaj 29.01.2013 12:38
suuuper :)
ONY_za_kare 29.01.2013 10:26
super! później na ciacho albo do deseru
ONY_za_kare 29.01.2013 10:26
super! później na ciacho albo do deseru
AURELKA 28.01.2013 19:03
pyszna
TEtalicha 28.01.2013 18:40
skórka super do ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak