Skórka kandyzowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    3 sztuki
  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • cukier dodatkowo

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórkę na pomarańczach wyszorować, obrać i gotować w wodzie przez ok. 15 minut. Wyjąć, ostudzić, skroić nożem tę białą część, a skórkę pokroić w kostkę. Wodę z cukrem zagotować, wrzucić do niej pokrojoną skórkę i gotować ok. 15-20 minut. Odsączyć, przełożyć do słoika dodać łyżkę cukru, wymieszać i zakręcić słoik. Zostawić do ostudzenia i włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 10.11.2012 21:25
nigdy nie robiłam, skórkę zawsze do kompostownika wyrzucałam, teraz znam jej nowe przeznaczenie
Katarzyna/kate1980 04.09.2012 22:09
super
PaniMISIOWA 04.08.2012 17:29
nie ma jak domowa
fictor123 25.05.2012 07:43
super dodatek do ciast i deserów:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat