Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekany tatar z śledzia solonego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt
korniszony 3 szt
kukurydza w puszce 4 łyżki
olej rzepakowy
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ocet winny
śledzie 4 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Siekany tatar z śledzia solonego

Śledzie solone należy namoczyć choćby kilka godzin. Wymienić dwa razy wodę podczas moczenia. Następnie wyciągnąć obsuszyć i siekać drobno dużym nożem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć na sitku. Ogórki z octu pokroić bardzo drobno. Wszystkie składniki wymieszać z sobą. Dodać olej i pieprz do smaku. Wymieszać i dodać odrobinę octu winnego. Jeszcze raz wymieszać i mocno schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 10.02.2014 09:53
Wygląda ciekawie
marcia7 10.02.2014 09:44
ciekawie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak