Siekane kotleciki z rzodkiewką i selerem

Siekane kotleciki z rzodkiewką i selerem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    2 gałązki
  • rzodkiewki

    5-6 sztuk
  • cebulka ze szczypiorkiem

    1 sztuka
  • pierś z kurczaka

    3 małe sztuki
  • ser żółty

    50 g
  • jaja

    3 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    3-4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Siekane kotleciki z rzodkiewką i selerem

Kroki postępowania

Krok 1 - Siekane kotleciki z rzodkiewką i selerem foto
Seler umyć, osuszyć, pokroić dość drobno.
Krok 2 - Siekane kotleciki z rzodkiewką i selerem foto
Rzodkiewki i szczypiorem z cebulką umyć, osuszyć i pokroić. Wrzucić do miski, dodać seler.
Krok 3 - Siekane kotleciki z rzodkiewką i selerem foto
Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Dodać do miski z warzywami.
Krok 4 - Siekane kotleciki z rzodkiewką i selerem foto
Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać wraz z majonezem i jajkami do miski. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać mąkę, zamieszać. Na niewielkiej ilości oleju smażyć placki na złoto. Osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 5 - Siekane kotleciki z rzodkiewką i selerem foto
Podawać z ziemniakami i surówką na obiad

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Malinka 19.12.2013 18:56
Takich jeszcze nie jadłam:)
Klausia 15.12.2013 09:32
ale smaki, bardzo ciekawe :D
RenataZ-et 20.11.2013 21:26
super pomysł :)
Katarzyna59 23.10.2013 15:41
bardzo smaczne
Magda24 17.09.2013 22:51
jakie ciekawe kotlety
pierniczkowo 17.09.2013 14:53
robię podobne, są przepyszne :)
Konczi 16.09.2013 16:02
moje ulubione :)
Beatris 15.09.2013 22:37
Bardzo smakowite kotleciki.
Mniam 15.09.2013 21:50
Super, też muszę takie zrobić.
Zdzisław 15.09.2013 21:06
dobre mięsko z dodatkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat