Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
6 -
cukier
1/2 szklanki -
mąka pszenna
3/4 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
dodatkowo
-
soczek kubus pomaranczowy
1 duży -
delicje
2 opakowania -
galaretka brzoskwiniowa
2 -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
pianka
-
śmietana roślinna Decor Up
300 ml. -
galaretka brzoskwiniowa
1 -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Smacznego!!!
Aby masa budyniowa dobrze przykleiła się do ciasta , należy delikatnie usunąć wierzchnią warstwę biszkoptu. Najlepiej schodzi gdy biszkopt jest jeszcze ciepły. Zamiast śmietany roślinnej, można użyć śmietany 30%. Wtedy trzeba dodać jeszcze cukier.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się