shrek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jaja

    3 sztuka
  • mąka

    1 szklanka
  • olej

    4 łyżka
  • cukier

    1/2 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżka
  • ocet

    1/2 łyżka
  • Masa ciemnozielona:

  • sok pysio

    2,5 szklanka
  • budyń śmietankowy

    2 sztuka
  • Masa jasnozielona:

  • śnieżka

    2 sztuka
  • mleko

    1,5 szklanka
  • galaretka agrestowa

    3 sztuka
  • delicje

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników pieczemy biszkopt (przepis na mała blache ok. 26 cm).
2 szklanki soku gotujemy, w połowie szklanki zielonego soku rozpuszczamy budyń, dobrze wymieszany rozpuszczony budyń dodajemy do gotującego się soku, chwilkę razem gotujemy ciągle mieszając. Ostudzona mase wylewamy na biszkopt, odstawiamy aż stężeje. Na masę układamy delicje, jedna obok drugiej, w międzyczasie rozpuszczamy galaretkę w 1 szklance wody, śnieżke ubijamy według przepisu na opakowaniu, do ubitej Snieżki dodajemy galaretkę, dokładnie miksujemy, powstałą masę wylewamy na delicje, odstawiamy do stężenia. Pozostałe galaretki zalewamy 1,5 szklanki wody, lekko ostudzone wylewamy na ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 04.01.2014 18:51
Robiłam kiedyś, bardzo dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat