Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

shrek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 3 sztuka
mąka 1 szklanka
olej 4 łyżka
cukier 1/2 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżka
ocet 1/2 łyżka
Masa ciemnozielona:
sok pysio 2,5 szklanka
budyń śmietankowy 2 sztuka
Masa jasnozielona:
śnieżka 2 sztuka
mleko 1,5 szklanka
galaretka agrestowa 3 sztuka
delicje 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: shrek

Z podanych składników pieczemy biszkopt (przepis na mała blache ok. 26 cm).
2 szklanki soku gotujemy, w połowie szklanki zielonego soku rozpuszczamy budyń, dobrze wymieszany rozpuszczony budyń dodajemy do gotującego się soku, chwilkę razem gotujemy ciągle mieszając. Ostudzona mase wylewamy na biszkopt, odstawiamy aż stężeje. Na masę układamy delicje, jedna obok drugiej, w międzyczasie rozpuszczamy galaretkę w 1 szklance wody, śnieżke ubijamy według przepisu na opakowaniu, do ubitej Snieżki dodajemy galaretkę, dokładnie miksujemy, powstałą masę wylewamy na delicje, odstawiamy do stężenia. Pozostałe galaretki zalewamy 1,5 szklanki wody, lekko ostudzone wylewamy na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 04.01.2014 18:51
Robiłam kiedyś, bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak