Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Shoarma w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

shoarma 300 gram
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
wrzątek 400 ml
Pieprz biały mielony Prymat
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Shoarma w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Shoarmę delikatnie podsmażam na patelni.
Krok 1 - Shoarma w sosie własnym foto
2
Zalewam wrzątkiem, dodaję przyprawy. Po ok 6 minutach zagęszczam (do szklanki nasypuję łyżkę czubatą mąki, wywar z patelni i ok. 3 łyżki ciepłej wody- rozrabiam i dodaję na patelnie, następnie mieszam).
Krok 2 - Shoarma w sosie własnym foto
3
Podaję z groszkiem w środku i listkiem bazylii.

PROPOZYCJA PODANIA
Z tostami jako sos do maczania lub do ziemniaków.
Krok 3 - Shoarma w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 18.12.2012 07:56
ciekawe
Monika58 17.12.2012 20:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak