Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Shoarma Pyzy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet w piersi kurczaka 2 sztuki
pieczarki 30-50 dkg
cebula 2 sztuki
przyprawa Cairo Shoarma 1/2 op.
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
sos sojowy jasny 5 łyżek
olej słonecznikowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Shoarma Pyzy

Filet z kurczaka (duży, podwójny) opłukałam i osuszyłam. Pokroiłam w nieduże kawałki. Pieczarki umyłam i pokroiłam w ćwierć plasterki, obraną cebulę w piórka. Składniki wymieszałam w misce, skropiłam sosem sojowym i olejem, wymieszałam. Posypałam też przyprawą \"secrets of the orient - Cairo Shoarma\" i odstawiłam do lodówki na ok. godzinę. Rozgrzałam bardzo mocno dużą patelnię i wrzuciłam na raz przygotowane składniki. Smażyłam na bardzo silnym ogniu, co jakiś czas mieszając aż było widać, że mięso się ścięło. Mąkę kukurydzianą rozrobiłam w 1/3 szkl. wody i wlałam na patelnię, wymieszałam i dusiłam ok. 3-5 min.. Podałam z ryżem i groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 02.03.2012 20:56
to musi być genialne w smaku
malcik111 19.01.2012 21:28
super!!!!!!!!!!!!!!!!
Misia90 09.09.2011 16:11
ekstra
Marysia 09.09.2011 16:03
super
Karolina69 09.09.2011 15:56
fajne
Agnik 02.08.2011 21:36
mniam
Nina7 06.03.2011 12:10
pięknie podane i pewnie wyśmienite:)
Dorota59 06.03.2011 12:06
pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak