shab duszony w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • woda

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • schab

    2 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - shab duszony w sosie śmietanowym foto
Schab dusimy około 20 minut w wodzie pod przykryciem razem z bazylią i pokrojoną w plastry cebulą.
Krok 2 - shab duszony w sosie śmietanowym foto
Mięso wyjmujemy z wody, a powstały sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką. Mieszając gotujemy około 2 minut, po czym ponownie wkładamy do sosu uduszone porcje schabu.
Krok 3 - shab duszony w sosie śmietanowym foto
Doprawiamy do smaku jarzynką i solą. Podajemy do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 23.10.2013 00:48
pyszne mięsko
Magdalena/26Mooi 18.09.2013 09:19
bardzo smaczny
Alex_M 28.03.2013 09:48
lubie takie miesko :)
mysza75 17.03.2013 12:24
Na niedzielny obiadek rarytas :-)
Łukasz15 02.02.2013 16:22
Bardzo dobry
RenataZ-et 24.01.2013 20:38
Taki schab to super pomysł na pyszny obiad
rjustysia 22.01.2013 11:55
pyszne mięso na wspaniały obiad :)
Monika58 07.01.2013 18:05
pyszny dietetyczny schabik
Anna169Hosz 03.12.2012 08:04
Apetyczne danie.
Aneta41 30.11.2012 20:12
oj chyba błąd w opisie, bo schab piszemy przez "ch" :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat