Sezonowe leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • kiełbasa podwawelska

    200 g
  • pomidor

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 listki
  • cebula

    1/4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i podsmażyć, dodać cukinię obraną i pokrojoną w drobną kostkę, dodać pół szklanki wody i dusić. Następnie dodać paprykę, również pokrojoną w kostkę. Gdy cukinia będzie miękka dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki i dalej gotować. W między czasie doprawić przyprawami do smaku. Na koniec dodać pomidora pokrojonego w plasterki i wymieszać. Jeszcze chwilę dusić. Danie jest gotowe gdy cukinia będzie rozgotowana, dzięki czemu danie będzie miało gęstą konsystencję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 08.01.2015 21:10
fajne danie
Margo1 06.01.2015 11:19
dawno takiego nie robiłam
ice cubes 27.07.2014 16:40
dobre danie :)
Czyki 27.07.2014 15:52
Takie uwielbiamy całą rodzinką :):)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat