Sezonowa zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    5 szt.
  • kiełbasa śląska

    2 pętka
  • cebula biała

    2 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • woda

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    0.5 łyżeczki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchew myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w szklance wody z liściem laurowym i zielem angielskim. pomidory parzymy, ściągamy skórkę, wycinamy szypułkę, kroimy w kostkę, dodajemy do marchwi. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy, dodajemy do pomidorów i marchwi. cebule obieramy kroimy na półksiężyce, podsmażamy i dodajemy do reszty składników. wszystko gotujemy jeszcze 15 minut. doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. smacznego podawać z ryżem lub grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 17.06.2012 21:01
troszkę inna niż moja , warto wyprobować
tomek18 02.04.2012 07:05
pyszniutka
bami 01.01.2012 20:28
Zupa pomidorowa na bogato - interesujący przepis :)
daria899 08.09.2011 15:59
mniam
dianix 27.08.2011 12:52
mozna zawiesic oko na takiej zupie i ja zjesc;]
caroline1983 15.08.2011 20:55
oryginalna pomidorowa
IKrakowianka 15.08.2011 15:14
wygląda na pyszną :)
Izabela/bella81 15.08.2011 10:31
apetycznie wyglada
Natalia37 11.08.2011 16:44
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat