Sezon na agrest, czyli szybkie, ucierane ciasto z migdałową posypką :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • jogurt naturalny

    150 g
  • mąka pszenna

    450 g
  • cukier

    200 g
  • olej

    1 szklanka
  • jaja

    4 szt
  • amaretto

    3-4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki

Posypka

  • płatki migdałowe

    100 g
  • cukier puder

    3 łyżki
  • masło

    100 g
  • mąka pszenna

    2/3 szklanki

Owoce

  • agrest

    800-1000 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sezon na agrest, czyli szybkie, ucierane ciasto z migdałową posypką :) foto
Białka ubić na sztywno, następnie dodawać po jednym jaju stale miksując.
Krok 2 - Sezon na agrest, czyli szybkie, ucierane ciasto z migdałową posypką :) foto
Dodać pozostałe składniki i zmiksować na wolnych obrotach.
Krok 3 - Sezon na agrest, czyli szybkie, ucierane ciasto z migdałową posypką :) foto
Blachę wysmarować tłuszczem, przelać ciasto. owoce umyć, osuszyć i poukładać na cieście.
Krok 4 - Sezon na agrest, czyli szybkie, ucierane ciasto z migdałową posypką :) foto
Płatki migdałowe zmielić, albo bardzo drobno posiekać.
Krok 5 - Sezon na agrest, czyli szybkie, ucierane ciasto z migdałową posypką :) foto
Dodać stopione masło, cukier i mąkę, połączyć.
Krok 6 - Sezon na agrest, czyli szybkie, ucierane ciasto z migdałową posypką :) foto
Rozkruszyć posypkę po owocach.
Krok 7 - Sezon na agrest, czyli szybkie, ucierane ciasto z migdałową posypką :) foto
Piec w 180 stopniach przez o. 45-50 min.Wystudzić.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kornelcia 09.07.2014 23:29
pyszne te twoje ciasto
IlonaAlbertos 07.07.2014 22:49
Prezentuje się bardzo apetycznie.
norweska20 07.07.2014 00:05
idealne do kawy popołudniowej
V_kuchareczka 06.07.2014 22:18
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat