Sezamowe placuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • pasta tahini

    2 łyżki
  • miód z sosny

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • mleko

    150 ml
  • jajko

    1 sztuka
  • borówki

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa (lekko płynna). Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy po jednej łyżce ciasta (lub dwie do formy) i smażymy na kolor złoty z obu stron. Po ściągnięciu z patelni odkładamy placuszki na papierowy ręcznik. Placuszki polewamy obficie ulubionym syropem i podajemy np. z borówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 13.02.2014 09:25
Apetycznie wyglądają
Katarzyna59 30.08.2013 07:23
fajne placuszki
wiola333 07.04.2013 09:34
bardzo smaczny przepis
[email protected] 18.02.2013 21:33
słodkie:)
aisoglam 07.12.2012 14:26
Niezwykle uroczo wyglądają te placuszki.
Mysiunia 07.12.2012 13:55
pięknie wyglądają!
miroslawa 07.12.2012 12:01
kusząca propozycja na piątek
Botwinka 07.12.2012 11:20
pyszne
Aleksandraa 07.12.2012 11:07
śliczne i na pewno smaczne
cooleczka 07.12.2012 10:34
brzmi i wygląda kusząco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat