Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy zawijaniec

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 50 dag
szynka konserwowa 20 dag
jaja 2
marchewka 2
serek topiony śmietankowy 10 dag
masło 6 dag
sól
pieprz
groszek konserwowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy zawijaniec

Żółty ser kroimy na kawałki i wkładamy do grubej foliowej torby. Wkładamy do wrzącej wody, żeby się roztopił. Wałkujemy na prostokąt. W misce miksujemy masło z serkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, drobno kroimy. Szynkę kroimy również w kostkę, mieszamy wszystko wraz z groszkiem z masą serową. wykładamy na rozwałkowany ser i zwijamy roladę. Chłodzimy ok 2 godz, kroimy w plastry i serwujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 01.01.2014 18:36
pyszna na karnawałowe wieczorki:)
monia2005 28.12.2013 15:40
super rolada na pewno wypróbuję przepis
joanna__s 28.12.2013 13:40
Ciekawy pomysł. Wykorzystam na pewno, bo smacznie sie prezentuje.
aniagdz 28.12.2013 10:19
raz jadłam i było bardzo pyszne!!:)
Cranberry 28.12.2013 09:34
fajnie wygląda
Kuchenka 28.12.2013 09:34
przekąska jest przepyszna :D wiem bo ostatnio dodałam taki przepis :)
Krzysztof15 28.12.2013 09:04
wyglada smakowicie
Rysia 27.12.2013 23:05
Lubię takie roladki.
kasienka23 27.12.2013 23:02
lubię takie dania!
Niki22 27.12.2013 22:39
czasem warto zgrzeszyć :)
Ania84 27.12.2013 22:10
np masę z serkiem zastąpić twarożkiem i też będzie super
Ania84 27.12.2013 22:09
Renata możesz zrobić wersję light z dowolnym nadzieniem jakie ci smakuje
Renata9 27.12.2013 21:20
fajne danie, ale bardzo, bardzo kaloryczne
Renata22 27.12.2013 21:18
pomysłowe i efektowne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak