Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy torcik cappuccino pod melonową pianką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastka maślane 100 g
słodki ser typu włoskiego 250 g
serek kremowy 375 g
śmietana kremówka 1 szklanka
mleko w proszku 2 łyżki
cukier puder 3 łyżki
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
cappuccino waniliowe 4 łyżki
melon 1/4 szt
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
woda 7 łyżek
serek kremowy 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy torcik cappuccino pod melonową pianką

Na dnie tortownicy układamy ciasteczka.
Serek typu włoskiego blendujemy na gładką masę. Dodajemy serek kremowy, cukier, cappuccino i 2 łyżki mleka w proszku. Dokładnie miksujemy. Śmietankę ubijamy na puszysto. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Przekładamy na ciasteczkowy spód. Chłodzimy. Melona obieramy i blendujemy na gładką masę. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy, żeby żelatyna się rozpuściła. Dodajemy do zblendowanego melona. Dodajemy serek Inadia, cukier i ekstrakt waniliowy- dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na ser. Ciasto podajemy dobrze schłodzone. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.07.2015 20:36
zacny deser
Krzysztof15 04.07.2015 11:11
super wyglada
IZABELA29 04.07.2015 10:31
pysznie wygląda
Ifa 04.07.2015 10:25
Ciekawy przepis :-)
Franciszek 04.07.2015 10:19
Pięknie wygląda
Stenka 04.07.2015 09:42
smaczne ciasto
Agnieszka-87-25 04.07.2015 08:23
kuszące jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak