Serowy omlet z wędzonymi szprotkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • szprotki wędzone

    6 szt
  • ser żółty

    50 g
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • sól, pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokrojoną w piórka i paprykę w paseczki podsmażamy na oliwie.

Ze szprotek usuwamy głowy i kręgosłup, mięso rwiemy na kawałeczki.

Jajka mieszamy z solą i pieprzem i startym na tarce żółtym serem.

Powstałą mieszanką równomiernie zalewamy warzywa. Mięso szprotek układamy na wierzchu.

Smażymy z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 10.11.2011 21:16
ze szprotkami to dla mnie nowość- ciekawe...
PaniMISIOWA 29.01.2011 10:33
ciekawy
ewelinapac 23.11.2010 00:07
rewelacyjny
Małgorzata113 30.07.2010 10:03
pewnie smaczny ten omlecik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat