Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy garnek wg Agula&Stabi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kiełbasa śląska 300 gram
por 1 szt
pieczarki 200 gram
makaron kokardki 300 gram

Sos

śmietana 18 proc 500 gram
ser żółty starty 400 gram
jajko 3 szt
tymianek
Bazylia suszona Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy garnek wg Agula&Stabi

Kroki postępowania

1
Kiełbasę, pora oraz pieczarki kroimy w paski
Krok 1 - Serowy garnek wg Agula&Stabi foto
2
całość podsmażamy w garnku na oliwie
Krok 2 - Serowy garnek wg Agula&Stabi foto
3
Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą
Krok 3 - Serowy garnek wg Agula&Stabi foto
4
Następnie dodajemy do garnka
Krok 4 - Serowy garnek wg Agula&Stabi foto
5
Wsypujemy makaron i dokładnie mieszamy, gotujemy pod przykryciem około 20 min
Krok 5 - Serowy garnek wg Agula&Stabi foto
6
Po ugotowaniu odstawiamy na 15-20 min, a następnie podajemy

Życzymy smacznego!!!
Krok 6 - Serowy garnek wg Agula&Stabi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak