Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowo-jęczmienne pierożki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 40 dag
kasza jęczmienna 20 dag
mąka 3.5 szklanki
mleko 2
jajko 1
drożdże 2 dag
cukier do smaku
śmietana
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: serowo-jęczmienne pierożki

Ciasto: do miseczki rozdrabniamy drożdże, wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i wbijamy 1 jajo. Wyrabiamy ciasto. Farsz: Kaszę jęczmienną gotujemy. Ser biały przekręcamy przez maszynkę. Ugotowaną kaszę łączymy z serem i cukrami. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy niewielkie okrągłe placuszki i nadziewamy je farszem, dokładnie sklejając. Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej wody. Gotujemy ok 10-12 min w zależności od wielkości pierogów. Podajemy je ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 15.03.2013 11:45
na pewno smaczne;]
edi 23.01.2013 13:25
pyszne
Ibag24 26.10.2012 08:05
smaczne
Emiliozo 22.10.2012 07:51
smaczne danie
manaika 13.08.2012 23:37
ciekawe
[email protected] 25.07.2012 17:53
mniam
Katarzyna54 03.06.2012 14:42
nie jadłam jeszcze takich
Pajecznik 07.05.2012 14:11
Jeszcze takich nie próbowałam, ale na 100 % to zrobię :)
mariel78 27.04.2012 12:05
pyszne
olkaaa 23.04.2012 20:32
fajne
treonina 20.04.2012 18:15
takich jeszcze nigdy ani nie robiłam ani nie jadłam :-) fajny przepis
Betka 19.04.2012 01:04
zrobiłam wyszły super!;D polecam.
agunesu 18.04.2012 09:28
fajny pomysl :)
Betka 18.04.2012 08:28
mmm lubię pierogi z serem na słodko;)
iziona 18.04.2012 07:39
Pomysłowe
stokrotka 18.04.2012 00:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak