Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo - pieczarkowy filet z kurczaka w cieście francuskim

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
pieczarki 500 g
ciasto francuskie 1 szt
cebula 2
olej
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
masło 2 łyżki
jajko 1
ser topiony 6 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo - pieczarkowy filet z kurczaka w cieście francuskim

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Smażymy na maśle z cebulą. Ciasto rozwijamy przekrawamy na 2 części. Na większą wykładamy kurczaka, pieczarki i obkładamy serkiem topionym. Mniejszą cześć ciasta kroimy na 1 cm paski i układamy kratkę na serku. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy 30- 40 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 27.02.2014 20:45
Super mięsko ,zjadłabym :-)
agnieszka214 09.11.2013 12:38
wysmienity pomysł
Klausia 04.11.2013 17:34
pyszna przekąska, na każdą porę dnia :)
Róża1 03.11.2013 10:59
ale smakowite mięsko !! , fajny pomysł:-)
margaret 02.11.2013 21:47
ciekawy pomysł:)
magdziorka6 02.11.2013 18:08
fajna przekąska
Marta11 02.11.2013 15:42
tez takie cos robie jest bardzo smaczne
bogusia19 02.11.2013 15:37
świetnie wygląda
noninka77 02.11.2013 15:12
uwielbiam takiego kuraka:)
AnielskaSlodycz 02.11.2013 14:45
bardzo apetycznie wygląda
dodi 02.11.2013 14:25
bardzo fajny przepis
Konczi 02.11.2013 14:04
prezentuje się pięknie - faktycznie warty polecenia! Smaczne :D
iwi 02.11.2013 13:56
Mniam mniam
Olga_SK 02.11.2013 13:53
Łatwa, a jakże efektowna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak