Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo - cebulowe oponki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3
ser żółty 250 g ( wędzony)
jajko 2
Panierka:
sól do smaku
pieprz

Porada

Szybkie i banalne w przygotowaniu, idealne na każdą imprezę krążki z ostrej aromatycznej cebuli i pachnącego wędzonego sera w chrupiącej panierce.

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo - cebulowe oponki

Kroki postępowania

1
Cebule obrać, pokroić na plastry o grubości około 5mm, plastry rozdzielić na pierścienie. Następnie pierścienie dobrać w pary w taki sposób żeby przestrzeń pomiędzy nimi wynosiła około 3-4mm (u mnie z każdego plastra połączyłam 1 pierścień z 3, a 2 z 4).
Krok 1 - Serowo - cebulowe oponki foto
2
Ser wędzony pokroić w plastry o grubości 3-4mm, a następnie w paski o szerokości około 5mm.
Przestrzeń pomiędzy dobranymi pierścieniami wypełnić paskami żółtego sera.
Krok 2 - Serowo - cebulowe oponki foto
3
Złożone krążki obtoczyć w rozkłóconym jajku wymieszanym z solą i pieprzem, a następnie w panierce i smażyć na głębokim oleju.
Krok 3 - Serowo - cebulowe oponki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 17.09.2016 21:52
to coś dla moich chłopaków :)
RenataZ-et 17.09.2016 09:27
bardzo takie lubię :)
Beatris 16.09.2016 20:34
Pyszna przekąska, mniam :)
Aleksandra/Olcia 16.09.2016 19:14
smaczna przekąska
bertpvd 16.09.2016 18:46
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak