Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowiec smażony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
żółtk 3 szt
cukier puder 15 dag
margaryna 1/2 kostki
cukier waniliowy opakowanie
proszek do pieczenia łyżka
śmietana kwaśna ile zabierze

Przepis i sposób przygotowania na: Serowiec smażony

Z podanych składników zagnieść ciasto. Śmietany dodać tyle ile zabierze. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao. Upiec każdy placek oddzielnie w piekarniku na 170 stopni ok 15-20 minut.

Masa serowa:
1 kg białego sera
1 kostka masła
25 dag cukru kryształu
2 jajka
1 cukier wailiowy.

Przygotować w malakserze masę serową jak na serownik i wyłożyć ją do garnka i gotować ciągle mieszając. Jeśli masa zacznie się gotować to wlać 1 i 1/2 budyniu śmietankowego rozpuszczonego w 1 szklance mleka. Budyń wlać na gotujący się ser i ciągle mieszać aż zgęstnieje.

Placki przełożyć letnią masa serową.
Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.10.2014 13:55
ciekawa masa
monikaana 03.12.2011 20:01
przepyszny!
Dorota59 21.03.2011 07:58
śliczne wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak