Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowiec bez pieczenia

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg wiaderko
masa kajmakowa 1 puszka
czekolada deserowa 1 szt
śmietana 30% 330 ml
cukier puder 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
wrzątek 0,25 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
herbatniki 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Serowiec bez pieczenia

Kawę zalewamy wrzątkiem i mieszamy z żelatyną, studzimy.
Masę kajmakową miksujemy z serem.
Herbatniki układamy w foremce, nakładamy połowę masy serowej. Na nią znów układamy herbatniki.
Czekoladę roztapiamy, mieszamy z pozostałą masa serową. Wykładamy na herbatniki i znów warstwa ciasteczek.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, stopniowo dodajemy kawę z żelatyną.
Wykładamy jako ostatnią warstwę ciasta.
Wkładamy do lodówki na ok 2h
Wierzch można posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 08.05.2015 07:48
fajny przepis
molanka 27.04.2015 17:06
apetycznie wygląda
Ola1young 27.04.2015 14:33
fajny przepis
misia53 27.04.2015 12:04
żeby tak się dało jeszcze ugryść......
Hanna5 27.04.2015 11:54
Pyszniutki
kloruś 27.04.2015 10:37
Pycha! Chętnie bym się poczęstowała!
Ewelina1991 27.04.2015 08:17
fajny serowiec
Hrabina w kuchni 26.04.2015 21:36
Smaczny pomysł.
Internetowa Kuchnia 26.04.2015 21:15
ale mam na niego ochote!
mirosława4 26.04.2015 21:06
zapewne było smaczne
wwwiolka 26.04.2015 21:06
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak