Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe tosty francuskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
ser żółty 4 plasterki
mąka razowa 6 łyzek
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
masło klarowane 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Tymianek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe tosty francuskie

Kromki chleba obrać ze skórki i wykroić dowolny kształt tak, aby po złożeniu kromki pasowały do siebie. W środek układamy dwa plasterki sera ucięte na wymiar chleba. Boki tostów maczamy w wodzie a następnie obtaczamy w razowej mace.
Jajka roztrzepujemy w głębokim talerzu z mlekiem, solą, pieprzem oraz tymiankiem. Tosty układamy w rozkłóconym jajku i pozostawiamy na kilka minut do namoknięcia. Powtarzamy czynność z druga stroną. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Układamy tosty i smażymy na złoto ze wszystkich stron (także boków).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 24.01.2017 23:51
bardzo dziękuję :)
Renataj 24.01.2017 13:54
Fajny pomysł:)
Malinka 24.01.2017 13:00
Zjadłabym ze smakiem :)
Krystyna32 24.01.2017 08:13
bardzo smaczne
iskierka.ag 23.01.2017 23:25
Pięknie wygląda :)
Iwusia 23.01.2017 22:43
ale smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak