Serowe tortellini w ziołach z mozzarellą, maasdamerem, parmezanem, pomidorami i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozzarella

    150 g
  • parmezan

    4 łyżki
  • ser maasdamer

    110 g
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • pomidor

    2 sztuki
  • papryka

    1/2 sztuki
  • majonez

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • jogurt naturalny

    6 łyżek
  • szczypior

    2 pędy
  • szynka zwyczajna

    120 g
  • oliwa

    1/2 łyżki
  • tortellini

    200 ( z serem)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mozzarellę wkładamy do zamrażalnika do lekkiego zmrożenia.

Tortellini gotujemy na małym ogniu, w osolonej wodzie około 15-20 minut od zagotowania. Odcedzamy z wody, polewamy oliwą z oliwek i zostawiamy do wystudzenia.

Maasdamer, mozzarellę, pomidory, paprykę i szynkę kroimy w kostkę, a szczypior drobno siekamy.

Pokrojone produkty wrzucamy do miski wraz z tortellini, posypujemy parmezanem i ziołami prowansalskimi.

Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 14.01.2014 15:50
uwielbiam takie przekąski! Idealna na imprezkę karnawałową :)
Mniam 11.01.2014 09:50
Jak pysznie to przygotowałaś! Wspaniałe danie.
malaczarna23 10.01.2014 22:42
uwielbiam sałatki z tortellini
adelajda 10.01.2014 22:10
nie bardzo lubię tortellini ale w takim wydaniu mogę spróbować :)
kasiaw 10.01.2014 22:00
chętnie bym skosztowała
Joannasz3190 10.01.2014 21:01
Pyszności :)
Monika-twin 10.01.2014 20:56
fajny przepis
krystyna330 10.01.2014 20:42
bardzo lubie
Noruas 10.01.2014 20:23
mniam! ile w niej pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat