Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 40 dag
jajko 2 szt.
mąka ziemniaczana 2 łyżka
mąka pszenna 1/2 szklanka
tłuszcz do smażenia 5 dag
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe racuszki

Twaróg zemleć,dodać mąkę ziemniaczaną i żółtka.Białka lekko posolić i ubić pianę.Wymieszać z twarogiem i mąką pszenną.Kształtować niewielkie kotleciki,obsypywać mąką pszenną i smażyć z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak