Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe paluszki z ciasta francuskiego

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 XXL opakowanie
ser żółty 100 g
sól
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe paluszki z ciasta francuskiego

Ser żółty zetrzeć na tarce. Rozwinąć płat ciasta i na połowie wyłożyć tarty ser. Przykryć drugą połową samego ciasta francuskiego i lekko rozwałkować. Posmarować całą powierzchnię roztrzepanym jajkiem i lekko oprószyć solą. Ostrym nożem ciąć ciasto wzdłuż krótszego boku na 1-1,5cm paski. Każdy pasek przeciąć na dwa kawałki. Skręcać w spiralę i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190*C przez ok 15min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 07.01.2015 11:12
lubię takie pochrupać
magda1976 06.01.2015 19:38
Super paluszki, na pewno są pyszne
Kolorowa 05.01.2015 16:23
Bardzo takie lubię ;)
misia53 05.01.2015 13:32
świetna przekąska
Kluska_87 05.01.2015 13:22
pewnie pasowałyby o piwa
adelajda 05.01.2015 13:11
lubię do barszczyku ...
alaaa 05.01.2015 12:21
szybka i smaczna przekąska
GOSIA18 05.01.2015 11:41
Super przekąska, ja tylko posypałabym grubą solą, pycha.
gosia56 05.01.2015 11:25
super zjadłabym ;)
IZABELA29 05.01.2015 09:04
cos do pochrupania
Renata9 05.01.2015 08:54
bardzo smaczna przekąska
pestka 05.01.2015 08:34
lubię takie przekąski
olkaaa 05.01.2015 08:14
fajny pomysł
w mojej kuchni 05.01.2015 01:07
same pyszności do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak