Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe cappuccino

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 2 op
masło 200 g
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 4 łyzki
mleko w proszku 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzki
kawa rozpuszczalna 3 łyzeczki
mleko 3,2% 70 ml
kakao do posypania 20 g
ser biały 500 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe cappuccino

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl gorącej wody , dodajemy mleko i dokładnie mieszamy.

Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl ( nie więcej ) gorącej wody , dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia.

Blachę ( u mnie 20×24 ) wykładamy folią spożywczą.

Na dnie układamy zanurzane w kawie biszkopty.

Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.

Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka.

Łyżka po łyżce dodajemy ser biały , a następnie wsypujemy mleko w proszku – dokładnie miksujemy.

Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy.

Masę wylewamy na blachę , wygładzamy wierzch.

Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów.

Wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej całą noc ).

Po zastygnięciu posypujemy obficie cukrem pudrem i kakaem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.02.2014 07:53
ciekawy przepis :)
migotka28 16.02.2014 23:04
fajne ciacho
pawel123 16.02.2014 21:32
Pyszności mniam
Kuchenka 16.02.2014 20:36
ale fajne:)
Edith85 16.02.2014 20:32
do wypróbowania :)
Kolorowa 16.02.2014 20:27
interesujące
Ania84 16.02.2014 20:11
cudnie wygląda!
wwwiolka 16.02.2014 20:05
Świetny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak