Serowa zupa z chipsami z bekonu i grzankami

Serowa zupa z chipsami z bekonu i grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    600-700 ml
  • serek topiony śmietankowy duży

    200 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżeczka
  • bekon

    50 g
  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • grzanki

    do podania
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę lub siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Zalewamy bulionem i zagotowujemy. Serki topione przekładamy do malaksera, podlewamy 150 ml bulionu miksujemy do całkowitego ich rozpuszczenia - wlewamy na bulion i zagotowujemy, doprawiamy pieprzem. Bekon kroimy w niewielkie plastry (ja używam bekonu cienkie plasterki i kroję na prostokąty około 2 cm) które przesmażamy na patelni do uzyskania chrupiących bekonowych chipsów. Zupę nalewamy do miseczek i podajemy z grzankami i bekonowymi chipsami, dekorując natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

05.02.2015 12:28
@ malinko zupka zniknęła błyskawicznie .. ;)

Internetowa Kuchnia

05.02.2015 00:19
chętnie bym zjadła! :)

miodunka

04.02.2015 10:47
Bardzo smaczna!!

Hrabina w kuchni

03.02.2015 20:53
Pyszna! Takie zupki to ja lubię.

Malinka

03.02.2015 18:30
Jeśli jeszcze została to ja wpadam :) Uwielbiam takie zupy, są pyszne!

Lucan

03.02.2015 18:16
mmm musi być pyszne, chociaż szkoda że aż tyle kalori:P

RenataZ-et

03.02.2015 16:57
bardzo apetyczna zupa

cooked

03.02.2015 16:56
musi być pyszna

IwonaDD

03.02.2015 16:10
uwielbiam takie zupki!

Pyszota

03.02.2015 16:08
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat