Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa roladka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 500 gram
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
szczypiorek
serek topiony 2 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa roladka

Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle, , przyprawiamy solą i pieprzem. Ściągamy z ognia i wrzucamy topiony serek, dokładnie mieszamy.
Ser kostka musimy zakupić w foli przezroczystej. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu do rozpuszczenia sera. Wykładamy go na folię i rozwałkujemy na placek prostokątny. Wykładamy na ser pieczarki i zwijamy w roladkę. Musimy dobrze schłodzić w lodówce.
Roladkę kroimy na plasterki i podajemy z pieczywem, lub jako przekąskę:)
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.04.2014 10:12
Świetna roladka
Malinka 11.04.2014 23:14
Bardzo taka lubię, jest przepyszna!
kloruś 11.04.2014 17:12
fajny przepis
Agata3 11.04.2014 17:05
fantastyczna przekąska :)
Kuchenka 11.04.2014 17:03
smaczne to!
agnieszka214 11.04.2014 14:48
lubie takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak