Przepis i sposób przygotowania na: Seromakowiec z jabłkami i gruszką
Kroki postępowania
Gorącą czekoladę wylewamy na zimny sernik.
Sernik wraz z polewą wstawiamy na minimum 12 godzin do lodówki.
mąka pszenna |
1,5 szkl
|
żółtko jajek |
2 szt
|
masło |
3/4 kostki
|
cukier puder |
2 łyżki
|
kwaśna śmietana |
1 łyżka
|
proszek do pieczenia |
1,5 łyżeczka
|
masa makowa |
1 puszka
|
białko |
4 szt
|
jabłka |
2 szt
|
gruszka |
1 szt
|
sól |
1 szczypta
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
2-3 łyżki
|
ser |
1 kg - wiaderko
|
jajko |
5 szt
|
masło |
1/2 kostki
|
cukier |
3/4 szklanki
|
budyń waniliowy |
1 opakowanie
|
cukier waniliowy |
1 łyżka
|
sól |
1 szczypta
|
czekolada |
125-150 g
|
śmietana 30% |
75-100 ml
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: