Sernikowy miś

Sernikowy miś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • galaretka agrestowa

    2 opakowania
  • serek homogenizowany

    500 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernikowy miś

Galaretkę truskawkową rozpuścić według przepisu na opakowaniu, wystudzić i tężejącą wylać do formy. Schłodzić aby stężała.

Agrestowe galaretki rozpuścić 3 szklankach wody, wystudzić, tężejące połączyć z serkiem homogenizowanym i wylać na czerwoną galaretkę. Gdy stężeje formę zamoczyć na około 20 sekund w wrzącej wodzie i wyjąć sernik z formy.

Forma silikonowa miś.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Milka100 22.02.2014 21:58
misiek cudowny paluszki lizać
Aleksandra/Olcia 22.02.2014 18:32
lubię ten deser
Mysiunia 22.02.2014 17:36
uroczy :) bardzo prosty, ale efekt super :)
adelajda 22.02.2014 17:06
ładne serniczki :)
Jusiaa 22.02.2014 17:04
Pyszny misiu, do schrupania :)
idealme 22.02.2014 16:32
bardzo smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat