Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikowy miś

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 2 opakowania
serek homogenizowany 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowy miś

Galaretkę truskawkową rozpuścić według przepisu na opakowaniu, wystudzić i tężejącą wylać do formy. Schłodzić aby stężała.

Agrestowe galaretki rozpuścić 3 szklankach wody, wystudzić, tężejące połączyć z serkiem homogenizowanym i wylać na czerwoną galaretkę. Gdy stężeje formę zamoczyć na około 20 sekund w wrzącej wodzie i wyjąć sernik z formy.

Forma silikonowa miś.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 22.02.2014 21:58
misiek cudowny paluszki lizać
Aleksandra/Olcia 22.02.2014 18:32
lubię ten deser
Mysiunia 22.02.2014 17:36
uroczy :) bardzo prosty, ale efekt super :)
adelajda 22.02.2014 17:06
ładne serniczki :)
Jusiaa 22.02.2014 17:04
Pyszny misiu, do schrupania :)
idealme 22.02.2014 16:32
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak