Sernikowy deser

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    10 dag
  • śmietana 30%

    150 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1.5 łyżki
  • woda

    1/4 szklanki
  • DODATKOWO:

  • truskawki

  • galaretka

    1 szt.
  • serek homogenizowany

    25 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić i przestudzić.
Ser wymieszać z rozpuszczoną białą czekoladą i żelatyną, śmietankę ubić i delikatnie wymieszać z serem.
Dno i boki małych miseczek wyłożyć plasterkami truskawek i ostrożnie napełnić masą serową tak, aby zostało około 1 cm wolnego miejsca od brzegu miseczki, schłodzić.
Galaretkę rozpuścić i odstawić do wystudzenia, zimną, ale jeszcze płynną galaretkę delikatnie łyżeczką wlać pomiędzy truskawki.
Ser powinien być zastygnięty wtedy galaretka fajnie pod niego wpłynie, wierzch zalać galaretką i odstawić do zastygnięcia.
Przed podaniem delikatnie deser wyłożyć na talerzyk, ale można jeść prosto z miseczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łucja 13.06.2013 13:03
pięknie się prezentuje!!
Beatris 30.05.2013 18:00
Deserek marzenie... pycha.
kasienka23 30.05.2013 16:45
wyśmienity deserek!
Katarzyna26 30.05.2013 13:16
Wygląda smakowicie
Pomocnik 30.05.2013 12:29
wygląda rewelacyjnie
aisoglam 30.05.2013 11:25
Fajnie wygląda :)
Gracer 30.05.2013 10:37
pieknie wyglada
Ola1984 30.05.2013 10:26
Piękny deserek i na pewno pyszny :)
Stenka 30.05.2013 09:24
ładnie wygląda
Agnieszka-87-25 30.05.2013 09:24
super deserek już bym spróbowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat