Sernikowa tęcza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sernik na zimno

    1 sztuka
  • galaretka pomarańczowa

  • galaretka agrestowa

  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
  • banan

    1 sztuka
  • pomarańcz

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sernik na zimno przygotowujemy według przepisu na
opakowaniu dodając sok z cytryny. Dno foremki wykładamy
biszkoptami. Na nie wykładamy cały sernik. Galaretki
rozrabiamy w nieco mniejszej ilości wody. Na wierzch
sernika układamy plasterki banana i na środek cząstki
pomarańczy. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy obie
jednocześnie na sernik, aby nieco się wymieszały.
Wstawiamy do lodówki na conajmniej dwie godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.10.2013 20:47
Dobre ciasto.
Kasiax18 27.06.2012 21:37
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat