Przepis i sposób przygotowania na: Sernikobrownie z owocami
200 g margaryny
200 g gorzkiej czekolady
200 g cukru pudru
3 jajka
110 g mąki
masa serowa:
500 g białego sera z wiaderka
150 g cukru pudru
2 łyżki cukru waniliowego
2 jajka
200 g wydrylowanych czereśni
Przygotować ciasto. Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej i przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodawać porcjami jajka, mąkę i roztopioną czekoladę. 2/3 ciasta przłożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką tortownicy.
Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz jajkami. Masę serową wyłożyć na ciasto. W masę serową powciskać czereśnie (można też użyć innych owoców np.brzoskwiń,wiśni,malin czy truskawek). Na wierzch wyłożyć kleksy z pozostałego ciasta. Wstawić do piekarnika narzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut.