Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniki na drożdżach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
cukier puder 30 dag
budyń 1 szt
jajko 8 szt.
skórka pomarańczowa kandyzowana
drożdże 3 dag
mleko 2% 25 ml
aromat pomarańczowy 1 szt.
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Serniki na drożdżach

Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać kolejno żółtka, połączyć z drożdżami roztartymi z ciepłym mlekiem, aromatem i bakaliami. Dodać budyń, zmielony ser oraz sztywno ubitą pianę. Wymieszać , przełożyć do przygotowanej formy, piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 06.06.2014 23:36
A to ciekawe. Nie słyszałam o sernikach na drożdżach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak