Sernik "złota rosa"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

    1/2 szklanka
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • jaja

    2 całe
  • żółtka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Powyższe składniki wszystkie zmiksować razem ja jednolitą masę.


Przepis na ciasto:
mąka 2 szklanki
żółtka 2 szt
jajko 1 szt
margaryna 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
Zagnieść to wszystko na ciasto i rozwałkować i wyłożyć na blaszce. Na ciasto wylać masę serową, piec w średnio nagrzanym piekarniku 50 minut. Z pozostałych białek (od ciasta zostaną 2 białka, a z masy 4) ubić pianę z jedną szklaną cukru. Ubite białka wyłożyć na gorący sernik, spodem łyżki formować fale. Podpiec jeszcze 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 12.03.2013 12:35
bajecznie wygląda ten serniczek
annagebalska 12.08.2012 16:38
pyszne
Ela15 11.08.2012 20:27
rewelacja
justys759 08.05.2012 11:15
uwielbiam serniki
Andzia1977 27.04.2012 19:30
uwielbiam ten sernik
Andzia1977 27.04.2012 19:30
uwielbiam ten sernik
anulka69 23.04.2012 11:08
pycha
anulka69 23.04.2012 11:08
pycha
Iwusia 22.04.2012 22:37
wygląda bardzo apetycznie
Beatris 22.04.2012 19:15
Smakowity serniczek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat