Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik zimny z musem truskawkowym.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe
serek homogenizowany 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
mleko 2% 2 łyżki
galaretka truskawkowa 2
truskawki 0,5 kg.
cukier 0,5 szk.
cukier puder

Porada

Do ciasta można użyć spodu tortowego oraz serki najlepiej waniliowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik zimny z musem truskawkowym.

Biszkopty wykładamy na tortownice.Mleko ciepłe mieszamy z żelatyną i dodajemy do serków-wylewamy na biszkopty,wstawiamy do lodówki.Galaretkę rozpuszczamy w pół litra wody czekamy aż ostygnie.Truskawki rozdrabniamy blenderem dodajemy cukier i mieszamy.Galaretkę mieszamy z truskawkami i czekamy aż lekko zgęstnieje,wylewamy na ser,wstawiamy do lodówki,posypujemy cukrem pudrem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 14.10.2015 07:03
o super musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak