Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Zibiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier wanilinowy 2
cukier puder 10 łyżek
jaja 7
mąka 4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
margaryna 200 g
kakao 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
aromat waniliowy 1
budyń śmietankowy 1
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Zibiego

Łączymy 1szklankę cukru z proszkiem do pieczenia, mąką, margaryną, śmietaną i 4 jajami i z kakao. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ser miksujemy z trzema jajkami, cukrem waniliowym, aromatem, cukrem pudrem i dodajemy budyń śmietankowy. miksujemy na gładką masę. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą rozwałkowujemy i wykładamy na spód blachy. Nastepnie wykładamy masę serową i ponownie ciasto. Możemy z pozostałej 1/3 zrobić kruszonkę lub zetrzeć na tarce. Sernik pieczemy 1godz i 15min w temperaturze 180stopni. Z blachy wykładamy dopiero po ostygnięciu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 04.03.2013 00:13
smacznie wygląda:)
malaczarna23 30.08.2012 09:49
wygląda bardzo smacznie
Hanna5 04.08.2012 20:29
super!
Andysz 19.06.2012 19:47
Rewelacyjny;)
Andysz 19.06.2012 19:47
Rewelacyjny;)
Kamila/kami007 18.06.2012 23:39
smakowicie wygląda
Rafał10 18.06.2012 20:45
wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak