Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z żurawiną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanka
cukier 3/4 szklanka
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
olej 1/2 szklanka
ser mielony 500 gram
jajko 2 sztuki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanka
gorzka czekolada 90 gram
miód 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z żurawiną

1. Jajka zmiksuj z cukrami. Następnie dodaj przesianą wraz z kakao i proszkiem do pieczenia mąkę.

2.Do masy wlej stopniowo olej.

3.Całość przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto ułóż żurawinę i piecz ok.15 min w temp 170C.

4. W tym czasie zmiksuj ser, do którego stopniowo dodawaj cukier, następnie jajka i budyń. Na podpieczony spód ciasta wylej masę i piecz jeszcze przez ok. 40-45 w temp 180C.

5.Po wystudzeniu ciasto polej polewą przygotowaną z masła, gorzkiej czekolady i miodu (rozpuść wszystko razem w rondlu, a następnie lekko przestudzoną wylej na ciasto). Udekoruj wg uznania: u mnie kandyzowane wiśnie.

Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 30.06.2013 18:36
ciekawy pomysł na połączenie smaków
kokoszka
kokoszka 29.06.2013 22:57
pyszny sernik
Megg 29.06.2013 20:53
zapowiada się pysznie
Paolcia 29.06.2013 19:54
ooo jaki piękny :)
Renata9 29.06.2013 19:43
pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak