Sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Sernik jest bardzo puszysty, aksamitny, aromatyczny, z brzoskwiniami z puszki smakuje wyśmienicie na każdą okazję..........SMACZNEGO!!!
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • jajka duże

    6 sztuk
  • masło miękkie

    100 gramów
  • cukier

    0.7 szklanki
  • twaróg sernikowy

    1 kilogram
  • kasza manna

    0.5 szklanki
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • brzoskwinie w syropie

    1 puszka
  • Biszkopty

    200 gramów
  • czekolada mleczna

    100 gramów
  • śmietana 18%

    100 gramów
  • kakao

    1 łyżka
  • kolorowe posypki

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotowanie:

Krok 1 - Sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony foto
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, masło ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.

Dodać twaróg waniliowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną.
Krok 2 - Sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony foto
Odsączone z soku brzoskwinie (są miękkie i mikser je rozdrobni na kawałeczki), mikserem połączyć składniki.
Krok 3 - Sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony foto
Dwie tortownice 18 cm (lub jedna 26 cm) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić.
Krok 4 - Sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony foto
Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao i na małym ogniu mieszać do rozpuszczenia czekolady.
Krok 5 - Sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony foto
Polać polewą serniki i posypać kolorową posypką, schować do chłodnego miejsca

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat