Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z truskawkami na zimno
1 czekolada gorzka
2 opak cukru waniliowego (
2 dowolne kolory galaretki i 2 truskawkowe na wierzch rozpuszczone w 3 szklanka wody
6 łyżek cukru
1 opakowanie biszkoptów
30 dag truskawek
Wykonanie:
Tortownicę wyłożyć biszkoptami. 1 galaretkę rozpuszczamy. w niecałej szklance gorącej wody i ostudzić.500 g. sera utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym.Dodajemy galaretkę i wylewamy na biszkopty.Wstawić do lodówki a w tym czasie przygotowujemy II masę , tak samo jak poprzednią , dodając na koniec tarkowaną na grubych oczkach czekoladę. Wylewamy na poprzednią warstwę , na wierzch jak stężeje dodajemy truskawki i zalewamy galaretkami truskawkowymi.