Sernik z truskawkami na biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka

    1 szkanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    3 łyżki
  • śmietana 30%

    400 g
  • serek waniliowy

    800 g
  • galaretka truskawkowa

    2 szt.
  • truskawki świeże

    1 kg
  • cukier puder

    200 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić.Żółtka ubić z cukrem.Dodać mąki i proszku do pieczenia kakao.Na sam koniec dodać ubite białka.Delikatnie rozmieszać.Piec w 180 stopniach przez 20-25 min.Ubić śmietanę z cukrem puderem.Dodać serekwaniliowy.Wszystko razem zmiksować.Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie.Dodać do masy.Na gotowym biszkopcie wyłożyć połowę masy i nałożyć truskawki.Przykryć drugą masą serową.Włożyć do lodówki na ok 1 godz.Galaretkę rozpuścić w według przepisu.Na ciasto nałożyć truskawki do ozdoby i zalać gęstniejącą galaretką.Włożyć jeszcze raz go lodówki aż galaretka zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna77 27.01.2012 20:58
super
Goya 21.01.2012 11:01
super
maciek7 12.08.2011 20:39
pyszny
ewa84 31.05.2011 22:09
pycha
Agnieszka_B 13.05.2011 08:26
pychotka.... zwłaszcza że zbliża się sezon na truskawki:)
gusia1000 09.05.2011 21:58
Znakomita słodkość.
Izka192 20.02.2011 15:36
Uwielbiam, mniam mniam:)
RenataZ-et 14.02.2011 10:59
Ślicznie wygląda :)
beatkaa153 07.02.2011 11:27
smakowicie wygląda
Izka192 06.02.2011 13:21
pychotka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat