Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z TRUFELKAMI
2. Sernik: wszystkie składniki wrzucić do miski i miksować tylko do połączenia się składników. Nie za długo, bo sernik napowietrzy się. Na spód ciasteczkowy ułożyć trufelki Na to wylać masę serową. Do piekarnika wstawić żaroodporne naczynie z wodą na najniższym szczeblu. Nad tym, wyżej wstawić sernik do nagrzanego piekarnika do 160 stopni na ok. 50 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić. Po 20 min. wyciągnąć sernik i postawić w chłodnym miejscu do ostygnięcia.
3.Mus: w garnuszku umieścić czekoladę, masło i wodę. Rozpuścić w kąpieli wodnej, aż masa będzie gładka. Zostawić do przestudzenia.
4. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier puder. Do masy czekoladowej wbijać żółtka. Wymieszać rózgą kuchenną. Dodać ubite białka. Delikatnie wymieszać. W oddzielnej misce ubić śmietanę kremówkę (sztywno). Dodać do masy. Również delikatnie wymieszać, ale dokładnie. Żelatynę rozpuścić w wodzie i odstawić na 10 min. Po tym czasie wstawić do mikrofalówki na 3-4 sekundy ( nie może dojść do wrzenia). Dodać do musu i wymieszać. Wylać na ostygnięty sernik i wstawić do lodówki na noc lub dzień.