Sernik z toffi na ciasteczkowym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

spod ciasta

  • ciastka maślane z polewa czkoladowa

    360 g
  • masło

    125 dag

masa

  • ser biały

    1 kg
  • cukier drobny

    1 szklanka
  • olej roślinny

    pol szklanki
  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • olejek pomarańczowy

    kilka kropel
  • żółtko jaja

    5 szt
  • jajko

    1 szt
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie

dodatkowo

  • masa toffi

    1 puszka
  • płatki migdałowe

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spod z ciasteczek: Masło rozpuszczamy i studzimy.Ciastka dokładnie rozgniatamy, następnie łączymy z masłem i dokładnie mieszamy ręką i wykładamy na tortownice.Bardzo dokładnie ugniatamy nasz spod z ciastek i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Ser mielimy dwa razy, następnie dodajemy wszystkie składniki na masę serowa oprócz budyniu i miksujemy do ich połączenia.Kiedy masa będzie jednolita dodajemy budyń i mieszamy masę łyżką.Gotowa masę wykładamy na spod z ciasteczek i wkładamy do piekarnika na 1h 15 min i pieczemy w 170 stopniach.Gdy upieczony sernik wystygnie, smarujemy go masa toffi i posypujemy płatkami migdałowymi.
Patrycja33
Do masy serowej możemy użyć sera z wiaderka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 29.09.2016 21:32
smaczna propozycja
KORAL 29.09.2016 19:34
Świetny sernik, a patera całkiem jakby z mojego domu :) Pozdrawiam :)
Konczi 29.09.2016 14:43
wygląda rewelacyjnie, uwielbiam serniki
gusia1000 29.09.2016 14:13
Bardzo dobre ciasto.
Ola1984 29.09.2016 12:04
Bardzo apetycznie wygląda :)
misia123410 29.09.2016 11:59
Jakie pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat