Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z suszonymi wisniami i rodzynkami
Z podanych składników zagniatamy ciasto, czasami potrzeba więcej mąki, czasem mniej zależy od wilkosci jaja, i rodzaju mąki, ja używam tortowej typ 450. Ciastem wylepiamy foremkę moja miała 27cm i wkładamy do lodówki.
MASA SEROWA ;
Masło ucieramy do białości, z żółtkami, dodajemy zmielony cukier. Następnie dodajemy ser, porcjami cały czas ucieramy,.
Białka ubijamy osobno na sztywną pianę.
Wiśnie i rodzynki siekamy nożem na mniejsze kawałki.
Do masy serowej dodajemy proszek budyniowy, miksujemy, na koniec pianę z białek i owoce suszone wraz z skórą z mandarynek.Lekko mieszamy, masę wylewamy na surowe ciasto kruche i pieczemy przez 75min w temp. 180st, studzimy w piekarniku, z podchylonymi drzwiami.