Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rosą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 2% 2 szklanka
jajko 8 szt
cukier 2 szklanka
budyń waniliowy 2 szt
twaróg 1 szt
sok z cytryny
cukier wanilinowy 2 szt
mąka tortowa 3 szklanki
masło 1,5 kostki
olej słonecznikowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą

Kruche ciasto :
do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę
Masa sernikowa :
do miski dodać twaróg, wsypać budyń i szklankę cukru, 1 cukier waniliowy, 3 jajka, 2 szklanki mleka i 1/2 szklankę oleju. Wymieszać i wylac na blachę

Zapiekać w termoobiegu w temp. 180 C około 1 godzinę
Białko z 5 jajek ubić z 1 szklanką cukru i pod koniec pieczenia wylać na ciasto. Piec aż pianka nabierze lekko brązowego koloru i pojawią sie kropelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 30.08.2011 15:30
dziękuję i polecam bo jest baaardzo smaczny :)
Ela15 30.08.2011 13:38
pychota:)
Barbara40 16.06.2011 16:40
Dla mnie nowosc, nigdy nie jadlam takiego sernika.Sprobuje, bo zachecajaco wyglada
marta0906 20.11.2010 21:38
świetny
luna19 18.10.2010 20:40
mój ulubiony.. robię więcej pianki :) :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak